dilluns, 11 de novembre del 2013

Les mascotes del programari lliure

Cada projecte de software lliure té una mascota que diu molt de la seva filosofia:
  • Nyu, GNU: Un nyu és l'animal representatiu del projecte GNU ja que nyu significa "GNU" en anglès. El nom GNU no es va adoptar perquè la persona que va començar el projecte (Richard Stallman) li agradés particularment aquest animal sinó perquè GNU és un acrònim recursiu que vol dir "GNU's Not Unix."  
 

  • Mico - Projecte Mono: Mono és tant el nom com l'animal representatiu com d'un projecte que pretén ser una implementació lliure de la plataforma .Net. Els creadors del projecte expliquen que van triar el nom de Mono simplement perquè els agraden els micos (abans de crear Mono ja havien fundat una empresa anomenada Ximian, paraula molt semblant a "Simian"-Simi-). 
  • Panda Vermell - FireFox: FireFox és el navegador del projecte Mozilla. L'animal que els representa és un FireFox la traducció literal seria guineu de foc, però en realitat un firefox és un preciós i estrany animal que es diu panda vermell. 
  • Pingüí (Tux) - Linux: La idea de Tux va sorgir del mateix Linus Torvalds; segons explica, de petit va mossegar un pingüí a Austràlia i des de llavors li va semblar un animal simpàtic. 

  • Gimp - Gimp: Wilber és la mascota de GIMP (GNU Image Manipulation Program) va ser creada el 1997 per Thomas Kuosmanen i Wilber és un ... gimp. Sovint es confon amb una guineu o un ratolí però segons el seu creador, Wilber és simplement un gimp.

Image and video hosting by TinyPic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada